4/1/11

Χρυσό Βατόµουρο από τη NASA στο «2012»

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ
«Η ΤΑΙΝΙΑ “2012” ήταν το χειρότερο φιλµ επιστηµονικής φαντασίαςπου έγινε ποτέ!», αποφάνθηκε η NASA που τα έβαλε για τα καλά µε το Χόλιγουντ.
«Μα δεν πάει άλλο. Η υπηρεσία µας δέχεται τόσες πολλές ερωτήσεις από φοβισµένους ανθρώπους,που συνεχώς µας ρωτούν αν πράγµατι ο κόσµος µας θα καταστραφεί το 2012», ανέφερε κάπως εκνευρισµένος ο δρ Ντόναλντ Γιέοµανς, που είναι υπεύθυνος στη NASA για την αποστολή διαστηµοσυσκευών σε κοντινούς προς τη Γη αστεροειδείς. Ηταν η πρώτηφορά που η Αµερικανική Υπηρεσία ∆ιαστήµατος βρέθηκε σε τέτοια θέση καθώς, όπως ανέφερε ο ίδιος ειδικός, «αναγκαστήκαµε να δηµιουργήσουµε ένα site που να εξηγούµε για ποιον λόγο όσα διαδραµατίζονται σε τέτοιου τύπου ταινίες είναι µυθεύµατα».
Η συγκεκριµένη ταινία, που έκανε ρεκόρ εισπράξεων, δεν ήτανη µόνη που δέχτηκε τα πυρά τηςNASA. Την ίδια τύχη είχε και ο «Αρµαγεδδών» µε τον Μπρους Γουίλις, όπου µια οµάδα ριψοκίνδυνων εργατών φθάνει σε έναν αστεροειδή που απειλεί τη Γη και τον κάνει κοµµάτια µε πυρηνικές βόµβες.
Το ρεκόρ του Εµεριχ
Στην ηµερίδα που έγινε πριν από λίγες µέρες στη NASA, όπου οι επιστήµονες συζήτησαν τον αντίκτυπο που έχουν οι ταινίες... κακής επιστηµονικής φαντασίας, τα πυρά όλων των παρευρισκοµένων συγκέντρωσε οσκηνοθέτης Ρόλαντ Εµεριχ που κατέχει ένα µοναδικό ρεκόρ: Κατέστρεψε τον Λευκό Οίκο στη «Μέρα ανεξαρτησίας», κατέψυξε την Αµερική στην «Επόµενη µέρα» και επινόησε διάφορα σενάρια ολέθρου µε αποκορύφωµα την ταινία «2012».
Και τα Οσκαρ
Υπήρχαν όµως και εξαιρέσεις, όπως η ταινία «Μπλέιντ Ράνερ» του Ρίντλεϊ Σκοτ αλλά και το «Gattaca» που... ψηφίστηκε ως η καλύτερη και πιο αληθοφανής ταινία επιστηµονικής φαντασίας που γυρίστηκε ποτέ. Με θετικά λόγια εκφράστηκαν οι ειδικοί και για την ταινία «Επαφή» όπου πρωταγωνιστούσε η Τζόντι Φόστερ αλλά και για το «Τζουράσικ Παρκ».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4611427

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου