23/8/11

O τυφώνας "Ειρήνη" όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στην κατηγορία 2 αναβαθμίστηκε ο τυφώνας «Ειρήνη»
Ο τυφώνας «Ειρήνη», που έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές, αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους, αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 καθώς κινήθηκε κοντά στη βόρεια ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Στο Πουέρτο Ρίκο οι άστεγοι ανήλθαν στους 771 από τη διέλευση του τυφώνα, που προκάλεσε ζημιές και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Λουίς Φορτούνο κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει να ζητήσει τη βοήθεια της αμερικανικής υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων (Fema).
Ο τυφώνας «Ειρήνη» είχε ανέμους που έφταναν τα 155 χλμ ανά ώρα ενώ στα ανατολικά του Πουέρτο Πλάτα, στη Δομινικανή Δημοκρατία έφτασε τα 210 χλμ ανά ώρα. Κινούνταν δυτικά-βορειοδυτικά και αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω στην κατηγορία 3 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον μέχρι το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν οι μετεωρολόγοι.

(update 27-8-2011)

O τυφώνας Ειρήνη όπως φωτογραφήθηκε από τον δορυφόρο της ΝΑSA Terra την Παρασκευή στις 12:30pm EDT
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε σε animation την κίνηση του τυφώνα Irene με εικόνες ανά 15 λεπτά από τον δορυφόρο GOES-13, στο χρονικό διάστημα από 25 έως 27 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου