6/9/11

Τα δίδυμα διαστημόπλοια GRAIL θα εξερευνήσουν την βαρύτητα της Σελήνης

Καλλιτεχνική απεικόνιση των GRAIL
Τα δίδυμα διαστημόπλοια GRAIL Α και GRAIL Β (Gravity Recovery And Interιor Laboratory) θα χαρτογραφήσουν το πεδίο βαρύτητας της Σελήνης. Παρόμοιες μετρήσεις έγιναν και για το πεδίο βαρύτητας της Γης με την αποστολή GRACE (Gravity Recovery and Climate Experiment).
Τα ραδιοφωνικά σήματα μεταξύ των δυο διαστημοπλοίων θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κάνουν τις ακριβέστερες μετρήσεις που έγιναν ποτέ Επίσης η ροή των δεδομένων θα γίνεται χωρίς διακοπές όταν κάποιο σκάφος δεν θα φαίνεται από τη Γη.. Η αποστολή θα απαντήσει ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος του πιθανού εσωτερικού πυρήνα της Σελήνης και θα βοηθήσει στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το πως σχηματίστηκε η Σελήνη, η Γη και οι άλλοι βραχώδεις πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Το καθένα σκάφος έχει το μέγεθος πλυντηρίου
Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί στις 8 Σεπτεμβρίου ή και αργότερα. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία εκτόξευσης το GRAIL A θα φτάσει στη Σελήνη παραμονή πρωτοχρονιάς 2012 και το GRAIL B την ημέρα της πρωτοχρονιάς....

Η αποστολή GRAIL θα μεταφέρει επίσης και μια ψηφιακή κάμερα - που ονομάζεται MoonKAM - η οποία θα μεταφέρει εικόνες της Σελήνης σε μαθητές Λυκείου για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

www.nasa.gov - nasa.gov/mission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου