3/10/11

Βραβείο Nobel Ιατρικής 2011

Το Νομπέλ Ιατρικής δόθηκε στον Αμερικανό Bruce Beutler, τον Jules Hoffmann από το Λουξεμβούργο και τον Ralph Steinman από τον Καναδά. Δυστυχώς ο Ralph Steinman πέθανε την προηγούμενη Παρασκευή μετά από τετράχρονη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.
Από αριστερά προς τα δεξιά οι Jules A Hoffmann, Bruce A Beutler, και Ralph M Steinman, που βραβεύθηκαν με το βραβείο Nobel Ιατρικής 2011
Οι τρεις επιστήμονες βραβεύονται για τις εργασίες τους σχετικά με το ανοσοποιητικό σύστημα. Η έρευνά τους προκάλεσε μια επανάσταση στον τρόπο που κατανοούμε το ανοσοποιητικό σύστημα με την ανακάλυψη των αρχών που αποτελούν τα κλειδιά για την ενεργοποίησή του. Σύμφωνα με την επιτροπή οι Beutler και Hoffmann μοιράζονται το μισό βραβείο για τις εργασίες τους στο έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, και ο Steinman βραβεύεται για τις εργασίες του στο προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα.
Στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί ο Ralph Steinman μιλάει για την ανακάλυψη των δενδριτικών κυττάρων και τον ρόλο τους στην ειδική ανοσία και στο δεύτερο βίντεο ο Jules Hoffmann για την ανοσία.

http://youtu.be/v4PuFbp0hJM


http://youtu.be/uHuTSL0Gikk

Αύριο (4/10) ανακοινώνεται το Nobel Φυσικής.
reuters.com -guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου