14/11/11

Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο Soyuz ...

...που μεταφέρει τρεις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
====================
(update 16-11-2011)
Έφτασε σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το διαστημικό σκάφος Σογιούζ που μεταφέρει δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη, σύμφωνα με την Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos.
Στις 22 Νοεμβρίου, οι τρεις αστροναύτες που βρίσκονταν ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα επιστρέψουν στη Γη και στις 21 Δεκεμβρίου μια νέα επανδρωμένη πτήση θα μεταφέρει τους αντικαταστάτες τους στον σταθμό, έτσι ώστε αυτός να έχει πλήρη σύνθεση.
=====================

http://youtu.be/pxxlr2sbV5s

Τρεις αστροναύτες μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο ρωσικός πύραυλος Soyuz - FG, ο οποίος εκτοξεύτηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο πλαίσιο σημαντικής αποστολής για τη διατήρηση της επάνδρωσης του σταθμού και για τη φήμη της Ρωσίας ως διαστημική δύναμη.
Ο πύραυλος Soyuz-FG, μεταφέροντας τον αμερικανό Νταν Μπέρμπανκ και τους ρώσους Αντον Σκαπλέροφ και Ανατόλι Ιβανίσιν, εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν και η εκτόξευσή του θεωρήθηκε επιτυχής.

Οι τρεις αστροναύτες θα προστεθούν στο υπάρχον δυναμικό του ΔΔΣ, τον αμερικανό Μάικ Φόσαμ, τον ιάπωνα Σατόσι Φουρουκάουα και τον ρώσο Σεργκέι Βολκόφ.

Το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας προσπαθεί να ανακάμψει από μια σειρά αποτυχιών, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής της περασμένης Τετάρτης στον Αρη, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε πύραυλος Soyuz.

Στις 14 Αυγούστου συνετρίβη μη επανδρωμένος πύραυλος Soyuz, ο οποίος μετέφερε προμήθειες για τον ΔΔΣ, με αποτέλεσμα να προκληθεί καθυστέρηση δύο μηνών για τις επανδρωμένες πτήσεις προς τον σταθμό ώστε οι ρώσοι τεχνικοί να πραγματοποιήσουν ελέγχους ασφαλείας στον ρωσικό στόλο των Soyuz.

Με την απόσυρση του αμερικανικού διαστημικού σκάφους τον Ιούλιο, οι ρωσικοί Soyuz είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς πληρώματος στον Σταθμό.
ethnos.gr - guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου