24/12/11

Δορυφόρος πέφτει σε σπίτι που βρίσκεται στην οδό κοσμοναύτη

Οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος από ένα κομμάτι του δορυφόρου Rosat που έπεσε στη Γη στο τέλος Σεπτεμβρίου υπολογίστηκαν 1 στις 2000. Οι αντίστοιχες πιθανότητες για τον δορυφόρο UARS που έπεσε στη Γη στις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν 1 στις 3200.
Γενικότερα, οι πιθανότητες να πέσει ένας δορυφόρος πάνω σε ένα συγκεκριμένο άτομο – πχ στον εαυτό μας – είναι πολύ λιγότερες – 1 στα μερικά τρισεκατομμύρια!
Άραγε ποιες είναι οι πιθανότητες να πέσει ένας δορυφόρος παραμονές Χριστουγέννων (!), πάνω σε σπίτι που επιπλέον βρίσκεται σε δρόμο που φέρει το όνομα κοσμοναύτη(!);
Πάντως όχι μηδενικές, γιατί το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε!
Θραύσματα ενός ρωσικού δορυφόρου που απέτυχε να μπει σε τροχιά συνετρίβη σε περιοχή της κεντρικής Σιβηρίας.
Ένα από τα κομμάτια του δορυφόρου, μια σφαίρα τιτανίου 5 κιλών και διαμέτρου 50 εκατοστών, έπεσε χτες στην οροφή ενός σπιτιού στο χωριό Vagaitsevo στην περιοχή Ordynsk της Σιβηρίας. Και το σπίτι αυτό βρίσκεται σε οδό που φέρει το όνομα κοσμοναύτη.

Ο ιδιοκτήτης σπιτιού, Andrei Krivorukov, που είχε πάει έξω στην αυλή για να φέρει ξύλα λίγα λεπτά πριν την πτώση, θα αποζημιωθεί για τις ζημιές από την κοινότητα. en.ria.ru - heraldsun.com.au

Το παραπάνω γεγονός θυμίζει την πτώση ενός μικρού μετεωρίτη στα προάστια του Παρισιού, στην στέγη του σπιτιού της οικογένειας Κομήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου