4/1/12

Stephen Hawking: το μεγαλύτερο μυστήριο του σύμπαντος είναι οι γυναίκες

Η ηθοποιός Jane Fonda φιλά τον Stephen Hawking μετά από μια παράσταση στο Λος Άντζελες το 2011. (Φωτογραφία: Ryan Miller / Getty Images)
Για τον πιο διάσημο φυσικό στον κόσμο, αυτόν που έχει καταπιαστεί με τον κοσμικό πληθωρισμό και την κβαντική θεωρία βαρύτητας, που έχει ρίξει φως στα μεγαλύτερα μυστικά του σύμπαντος, στη φύση του χωρόχρονου και των μαύρων τρυπών, υπάρχει ένα αίνιγμα που ακόμα τον μπερδεύει.
Σε συνέντευξή του, στο newscientist, με αφορμή τα 70στά γενέθλιά του αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Stephen Hawking, παραδέχεται ότι ξόδεψε τον περισσότερο χρόνο του προβληματιζόμενος σχετικά με τις γυναίκες.
Είναι γι αυτόν κάτι εντελώς μυστήριο!

Από αύριο και μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Cambridge ένα διεθνές συνέδριο προς τιμήν του Stephen Hawking, στο οποίο διακεκριμένοι φυσικοί θα δώσουν μια σειρά από ομιλίες σχετικά με την κατάσταση του Σύμπαντος. Μεταξύ αυτών θα είναι ο Βασιλικός αστρονόμος Lord Rees, ο Saul Perlmutter , που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ στη Φυσική το 2011, και ο Kip Thorne από το CalTech.
Στην ερώτηση για το ποια ήταν η πιο συναρπαστική εξέλιξη στη φυσική κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Hawking ανέφερε τα ευρήματα των COBE (Cosmic Background Explorer) και  Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP), που αποκάλυψαν το λυκόφως της Μεγάλης Έκρηξης «σε άριστη συμφωνία με τις προβλέψεις του πληθωρισμού».

Ως το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή του αναφέρει το ότι «πίστευε πως η πληροφορία καταστρέφεται στις μαύρες τρύπες, γεγονός που αναγκάστηκε στη συνέχεια να αναιρέσει εξαιτίας της αντιστοιχίας AdS/CFT (Anti-de-Sitter/conformal field theory correspondence) που διατυπώθηκε το 1997 από τον Juan Maldacena».

Στην ερώτηση ποια ανακάλυψη θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο που κατανοούμε το σύμπαν, ανέφερε «την ανακάλυψη των υπερσυμμετρικών συντρόφων των γνωστών μας θεμελιωδών σωματιδίων, από τον LHC  στο CERN, γεγονός που θα ενισχύσει την Μ–θεωρία, μια εκδοχή της θεωρίας των χορδών που θα μπορούσε να αποτελέσει μια θεωρία των πάντων».

Αν σήμερα ήταν ένας νέος φυσικός που άρχιζε την καριέρα του με τι θα καταπιανόταν; «θα έψαχνα να βρω μια νέα ιδέα που θα άνοιγε ένα καινούργιο πεδίο»

Στην τελευταία ερώτηση, για το τι σκέφτεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας απάντησε: «Τις γυναίκες. Αποτελούν το μεγαλύτερο μυστήριο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου