21/5/12

Ίσως το πιο άχρηστο ρομπότ του κόσμου

Κινέζοι ερευνητές παρουσίασαν το Clothbot, ένα μικρό ρομποτάκι με μοναδικές ικανότητες. Το Clothbot γαντζώνεται πάνω στα ρούχα και μπορεί να σκαρφαλώνει πάνω στον άνθρωπο. Εχει ειδικό μηχανισμό ώστε να προσαρμόζει το κέντρο της βαρύτητας του ώστε να αλλάζει κινείται προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να πέφτει.

Το ρομπότ
Το Clothbot κατασκεύασαν ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το παρουσίασαν στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοκινούμενης τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Μινεσότα. Στο ερώτημα ότι πέρα από το να σκαρφαλώνει ποιες είναι οι πρακτικές εφαρμογές του οι ερευνητές ανέφεραν ότι το ρομποτάκι θα μπορεί να κάνει βοηθητικές εργασίες όπως παραδείγματος χάριν, όταν κάποιος τηλεφωνεί έχοντας το σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στον ώμο γιατί κάνει παράλληλα κάποια δουλειά το Clothbot θα κρατάει την συσκευή ώστε να απελευθερώνει τα χέρια του «αφεντικού» του.


Θα μπορεί επίσης να πιάνει ή να απομακρύνει πράγματα από σημεία του σώματος τα οποία δυσκολεύεται να φτάσει κάποιος όπως π.χ από την πλάτη του. Οι ερευνητές χαριτολογώντας αναφέρουν ότι το Clothbot θα μπορεί να απομακρύνει αράχνες, έντομα και άλλα ζωύφια τα οποία σιχαίνεται ή φοβάται κάποιος να ακουμπήσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε το Clothbot να σκαρφαλώνει σε ανθρώπους


http://youtu.be/3LzZmCJzU0M

tovima.gr - spectrum.ieee.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου