12/5/12

Δοκιμές με την ρέπλικα του Curiosity

Το ομοίωμα του Curiosity - το σκιάχτρο - στην έρημο της Καλιφόρνιας
Το Curiosity (Περιέργεια) είναι ένα διαστημικό όχημα που έχει ως στόχο την εξερεύνηση της επιφάνειάς του Άρη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον Άρη και σε λιγότερο από τρεις μήνες αν όλα πάνε καλά θα προσγειωθεί στον τεράστιο κρατήρα Gale (στις 6 Αυγούστου 2012).
Η NASA διαθέτει ένα πανομοιότυπο όχημα με το Curiosity - το επονομαζόμενο σκιάχτρο. Με το όχημα αυτό πραγματοποιήθηκαν διάφορες δοκιμές σε αμμόλοφους στην έρημο της Καλιφόρνιας στις αρχές Μαΐου του 2012.
Από την ρέπλικα του Curiosity έχουν αφαιρεθεί κάποια εξαρτήματα έτσι ώστε το γήινο βάρος του να είναι ίδιο με το βάρος του στην επιφάνεια του Άρη. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τις δοκιμές πάνω στη Γη θα χρησιμοποιηθούν για την ασφαλέστερη πλοήγηση του Curiosity στους αντίστοιχους αμμόλοφους στην περιοχή εξερεύνησης του Άρη.
Εφοδιασμένο με τα κατάλληλα επιστημονικά όργανα το Curiosity θα διερευνήσει κατά πόσον υπάρχουν περιβαλλοντικές συνθήκες ευνοϊκές για μικροβιακή ζωή στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.


Ο Michael Malin, αριστερά, υπεύθυνος ερευνητής για τρεις επιστημονικές κάμερες του Curiosity συζητά με δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια δοκιμών στην έρημο της Καλιφόρνια.
www.nasa.gov


http://youtu.be/P4boyXQuUIw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου