19/5/12

Σήμερα η εκτόξευση του Dragon από την Space X

νεώτερες ενημερώσεις ΕΔΩ: physicsgg.wordpress.com

======

Η SpaceX είναι μία από τις ιδιωτικές εταιρείες, που συναγωνίζονται μεταξύ τους, για το ποια θα "υποκαταστήσει" τη NASA, μετά τον τερματισμό των διαστημικών αποστολών της.  Η NASA προσέφερε το ποσό των 270 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερις εταιρείες, για να τις βοηθήσει στον σχεδιασμό των νέων διαστημικών οχημάτων.  Μέχρι τότε, οι Αμερικανοί αστροναύτες θα μεταφέρονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ρωσικούς πυραύλους.
Σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου θα εκτοξευθεί το πρώτο ιδιωτικό σκάφος της εταιρείας SpaceX, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. (Δείτε live την εκτόξευση: livestream.com ή nasatv
Η κάψουλα Dragon της SpaceX που θα παραδοθεί στον ΔΣΣ μεταφέρει περίπου μισό τόνο τροφίμων, εφοδίων και συσκευών επιστημονικών πειραμάτων. Ο Dragon εκτοξεύεται από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα τοποθετημένος στην κορυφή ενός πυραύλου Falcon 9.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε σε animation τι ακριβώς θα συμβεί από τη στιγμή της εκτόξευσης μέχρι τη σύνδεση της κάψουλας Dragon με τον ΔΔΣ και τέλος την αποσύνδεση και την επιστροφή της στη Γη. (Η κάψουλα Dragon θα παραμείνει συνδεδεμένη στον ΔΣΣ για περίπου 18 ημέρες. Στη συνέχεια θα αποσυνδεθεί, θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα και με το άνοιγμα τριών αλεξίπτωτων, που θα επιβραδύνουν την κάθοδο, θα πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό απ’ όπου θα περισυλλεγεί, για να χρησιμοποιηθεί εκ νέου).


http://youtu.be/13wJDYbUZSc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου