20/7/12

Nανόπουλος: η μη ανακάλυψη του μποζονίου Ηiggs …

... θα ήταν μια πολύ μεγαλύτερη ανακάλυψη
O Δημήτρης Νανόπουλος δίνει αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό Hot Dog: www.hotdoc.gr, και αναφέρεται στην πρόσφατη ανακάλυψη του μποζονίου Higgs.
Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι σε περίπτωση που δεν είχε ανακαλυφθεί το μποζόνιο Higgs, τότε θα επρόκειτο για μια πολύ μεγαλύτερη ανακάλυψη! Διότι τότε θα κατέρρεαν οι επιστημονικές βάσεις μιας ολόκληρης θεωρίας που μελετάται κοντά μισό αιώνα.
Eπιπλέον, η μάζα του ανακαλυφθέντος μποζονίου Higgs (125 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του πρωτονίου) ενισχύει περισσότερο τις θεωρίες που προβλέπουν την ύπαρξη υπερσυμμετρικών σωματιδίων.
Στο παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει, πώς αν δεν βρεθεί το σωματίδιο Higgs τότε η δική μας επιστημονική γενιά είχε πάρει επιστημονικά τη ζωή της εντελώς λάθος και θα πάω για ψάρεμα σε κάποιο μικρό νησάκι. Τώρα κάνει την ίδια δήλωση για την σκοτεινή ύλη (που πολλές θεωρίες την συνδέουν με την υπερσυμμετρική ύλη). Μάλιστα προβλέπει ότι θα ανακαλυφθεί στο άμεσο μέλλον!
Όταν αναφέρεται στην χρησιμότητα της ανακάλυψης του Higgs λέει τα εξής:
« ... όταν ένας γνωστός δημοσιογράφος λαμόγιο με ρώτησε με ύφος πρόσφατα σε ένα δείπνο ποια είναι η χρήση της ανακάλυψής μας στην καθημερινότητα, του απάντησα ότι σίγουρα προς το παρόν δεν θα του φτιάξει καλύτερο Cayenne (... ) Αν και λάτρης της τέχνης, θα μπω στον πειρασμό να κάνω έναν παραλληλισμό για να καταλάβει ο κόσμος την ακριβή σημασία ορισμένων πραγμάτων. Ποια είναι η χρήση της Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι;»
και όσον αφορά το χρηματικό κόστος του πειράματος του CERN:
«... για να γίνει αντιληπτό από τον Έλληνα με τα δικά μας δεδομένα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι σίγουρα μικρότερο από 2-3 υποβρύχια που γέρνουν ...»
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου