18/1/11

Εκεί όπου δημιουργήθηκε το World Wide Web

Το κάθισμα της μάθησης
Jon Butterworth
Ακριβώς κάτω από το γραφείο μου στο CERN είναι ο διάδρομος όπου δημιουργήθηκε το World Wide Web.  Στρίβοντας στη γωνία είναι μια τουαλέτα.
Το πρώτο μου ταξίδι στο CERN για τη νέα χρονιά. Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Large Hadron Collider) βρίσκεται ακόμα σε διακοπές (αν και η δραστηριότητα γύρω από αυτόν είναι έντονη) και προσπαθούμε μελετήσουμε τα δεδομένα του 2010, πριν αρχίσουν να τρέχουν τα δεδομένα του 2011.
Η απουσία ενός μηνός βοηθάει να  καταλάβει κανείς πόσο παράξενο μέρος είναι το CERN. Ακριβώς κάτω από το γραφείο όπου κάθομαι είναι ένας μάλλον υποβαθμισμένος διάδρομος με την πλακέτα της φωτογραφίας
Το περιεχόμενο της οποίας μπορούμε να διαβάσουμε αν κάνουμε κλικ πάνω στην εικόνα που ακολουθεί


Που είναι εντυπωσιακό. Ακριβώς στη γωνία είναι η τουαλέτα, η οποία δεν είχε κάθισμα τουαλέτας για αρκετούς μήνες. Παρ' όλα αυτά, το CERN εξακολουθούσε να τη προμηθεύει χαρτί υγείας τακτικά:
Rolls 
Ο  Jon Butterworth είναι καθηγητής φυσικής στο University College του Λονδίνου. Είναι μέλος της ομάδας της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Άτλας, στο πείραμα του  Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN.
guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου