20/11/11

Άρωμα υπερσυμμετρίας

Ο Δημήτρης Νανόπουλος (αρκετά νεότερος) με τoν Steven Weinberg στο Χάρβαρντ
Χρησιμοποιώντας τον τίτλο "Profumo di SUSY: Suggestive Correlations in the ATLAS and CMS High Jet Multiplicity Data", ο Δημήτρης Νανόπουλος και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν προχθές μια εργασία  σύμφωνα με την οποία στα πειραματικά δεδομένα των ομάδων ATLAS και CMS, στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC)  στο CERN, υπάρχουν στοιχεία που "μυρίζουν" υπερσυμμετρία.
Τελευταία υπήρξαν δημοσιεύματα που ουσιαστικά "τέλειωναν" την θεωρία της υπερσυμμετρίας, π.χ. "Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η θεωρία της Υπερσυμμετρίας στη Φυσική".
Έτσι η εργασία των Tianjun Li, James Maxin, Δημήτρη Νανόπουλου και Joel W. Walker δείχνει ότι οι υπερασπιστές της δεν καταθέτουν τα όπλα, και θεωρούν ότι το πείραμα θα μπορούσε να στηρίξει κάποιο από τα υπερσυμμετρικά μοντέλα τους ....
Το "Profumo di SUSY", είναι μια αναφορά στην ιταλική ταινία "Άρωμα γυναίκας" ( ξανα-γυρίστηκε με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο), όπου ένας τυφλός αξιωματικός έχει προγραμματίσει την αυτοκτονία του, αλλά αναπάντεχα γεγονότα ανατρέπουν το σχέδιό του!


http://youtu.be/dBHhSVJ_S6A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου