30/12/11

Bίντεο: η χημεία της σαμπάνιας

Πρόκειται για το πιο “υπερτιμημένο” ποτό στον κόσμο και αυτό οφείλεται μάλλον στον “εκρηκτικό” τρόπο που ανοίγουν τα μπουκάλια της. Ένα μπουκάλι σαμπάνιας προσφέρεται περισσότερο για μια πειραματική επίδειξη χημείας…
Πάνω από 600 χημικές ενώσεις αναμειγνύονται με το διοξείδιο του άνθρακα στη σαμπάνια.
Το βίντεο που ακολουθεί εξηγεί πώς να ανοίξει κανείς σωστά ένα μπουκάλι σαμπάνιας, έτσι ώστε “απολαύσει” καλύτερα μυρωδιά, χρώμα και γεύση. Οι φυσαλίδες του διοξειδίου του άνθρακα που ανεβαίνουν μέσα στο ποτήρι που περιέχει σαμπάνια, μεταφέρουν τις χημικές ενώσεις, καθώς ανέρχονται μέσα στο υγρό….


http://youtu.be/s-7rx9QVJsA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου