18/10/11

Πως γίνεται οθόνη αφής μια τυχαία επιφάνεια

To ερευνητικό τμήμα της Microsoft παρουσίασε μία νέα τεχνολογία η οποία με την χρήση της ίδιας τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε στο Kinect μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε μία οθόνη αφής. Η παρουσίαση του OmniTouch έγινε σε συνέδριο στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Το OmniTouch υποστηρίζει την προβολή εικόνας σε οποιαδήποτε τυχαία επιφάνεια, κατάλληλη ή μη και το σκανάρισμα της επιφάνειας αυτής, προκειμένου να λειτουργεί ως οθόνη αφής.

"Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την πληθώρα επιφανειών που υπάρχουν στον φυσικό κόσμο", δήλωσε ο Hrvoje Benko από την Microsoft.

Η τεχνολογία στηρίζει σε έναν laser pico projector και σε μία κάμερα, όπως αυτή στο Kinect, η οποία "βλέπει" τις τρεις διαστάσεις, με την διαφορά πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δουλεύει σε πολύ κοντινότερες αποστάσεις. Η κάμερα έχει κατασκευαστεί από την PrimeSense.

Mόλις η κάμερα και ο προτζέκτορας ρυθμιστούν μεταξύ τους πάνω σε μία επιφάνεια προβολής, τότε ο χρήστης μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτήν την επιφάνεια αυτή ως επιφάνεια αφής.

Μία από τις βασικές προκλήσεις που είχαν αντιμετωπίσουν οι δημιουργοί του OmniTouch ήταν η σωστή αναγνώριση των δακτύλων, η χρήση μιας επιφάνειας οποιουδήποτε σχήματος, καθώς και η έλλειψη αισθητήρων στην επιφάνεια αφής.

http://youtu.be/f4xeB_duBoY
adslgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου