26/1/12

Ένας αστροναύτης Lego στο διάστημα

Δύο μαθητές από το Τορόντο έστειλαν έναν αστροναύτη-Lego στο διάστημα

Κατασκεύασαν ένα μικρό αερόστατο, ένα μπαλόνι γεμισμένο με ήλιο, το οποίο μετέφερε εκτός από τον αστρο-lego και μια κάμερα που κατέγραψε πλάνα από ύψος 24 km για 97 λεπτά. Οι 17-χρονοι μαθητές, Matthew Ho και Muhammad Asad, τελικά κατάφεραν να αποκτήσουν πλάνα του διαστήματος "πέρα από τα σύννεφα", τα οποία βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί. Οι 17-χρονοι μαθητές, Matthew Ho και Muhammad Asad, 17, τελικά κατάφεραν να αποκτήσουν πλάνα του διαστήματος "πέρα από τα σύννεφα", τα οποία βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί.

http://youtu.be/MQwLmGR6bPA

Στο επόμενο βίντεο βλέπουμε του δυο μαθητές να μιλάνε για το επίτευγμά τους.


thestar.com - bigbrowser.blog.lemonde.fr

==================
(update 30-1-2012)
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Μην στέλνετε Lego στο διάστημα, κινδυνεύουν αεροπλάνα»!

Τις τελευταίες ημέρες το βίντεο με τον «καναδό» εκπρόσωπο των Lego και το ταξίδι του έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Ο Μάθιου Χο και ο Ασαντ Μουχάμαντ παραδέχονται ότι ήταν «πολύ τυχεροί που δεν πήγε τίποτε στραβά», στην αποστολή που οδήγησε τον «επιβάτη» του μπαλονιού τους 24 χλμ. ψηλά.
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας, ωστόσο, όπως και οι αντίστοιχες όλων των χωρών, κάθε άλλο παρά εκτίμησε το επίτευγμα.
Η πιθανότητα να προκληθεί κύμα μιμητών που θα γεμίσει τους ουρανούς με μετεωρολογικά μπαλόνια και κάθε είδους αντικείμενα, κάθε άλλο παρά χαροποιεί πιλότους, επιβάτες και εταιρείες στις αερομεταφορές.
Οπως σημειώνουν ειδικοί, τα μετεωρολογικά μπαλόνια κανονικά απελευθερώνονται από συγκεκριμένους χώρους, τους οποίους γνωρίζουν οι πιλότοι και οι υπηρεσίες. Αν αρχίσουν να απογειώνονται από τυχαία σημεία, η αποτροπή μίας τυχαίας σύγκρουσης θα είναι πολύ δύσκολη.
«Στα 25 χρόνια που πετάω έχω δει δύο μπαλόνια όλα κι όλα», εκτιμά Ο πρόεδρος της καναδικής ένωσης πιλότων Μπάρι Βιζνιόφσκι, ο οποίος τονίζει ότι ο πιλότος είναι πιθανό να μην έχει αρκετό διαθέσιμο χρόνο αντίδρασης εάν ξαφνικά δει μπροστά του ένα τέτοιο εμπόδιο.
Παρά το ελαφρύ υλικό τους, μία σύγκρουση θα ήταν αρκετά επικίνδυνη, ειδικά εάν αφορούσε κάποιον από τους κινητήρες, προσθέτει.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου